Geofunn: Pikerealskolen

by Connie Lium Selmo
[gallery columns="1" ids="1835"]

Geologisk forklaring av lokaliteten

Geologisk sett er dette en godbit. Den er fundert på god Trondheimsstein, nemlig en omdannet sandstein som stammer fra Reppe. Denne var i drift mellom 1840 og 1880, før den ble ?utkonkurrert? av sandstein fra Hovin. 

Men portalen kommer langveis fra. Den er hugget av en hard og bestandig sandstein, blant annet på grunn av at den er sementert med kvarts. Det skal ikke mer en et blikk til for en trenet geolog for å se at det er snakk om en utlending, Vi gjetter på at den kommer fra Obernkirchen nær Hannover i Tyskland, kjent for særlig holdbar sandstein, populær i bruk til alle mulige restaureringsformål.

Dette er åpenbart von Hannos verk. Han hadde stor sans for denne sandsteinen, og vi finner flere ?spor? etter ham rundt om i landet fra den samme perioden. Steinen skal være hugget ved hans eget verksted, og hvis vi ser godt etter finner vi både signaturen hans og steinhuggermerker.

Turbeskrivelse

Fra Trondheim Sentralstasjon, ta Søndre gate helt til du møter Dronningens gate. Pikerealskolen ligger da på venstre hånd i krysset.

Kartlenke

Stikkord

Sandstein